Awin

HBO Game Design Cursus

Opleider: LOI
Klik hier voor de speciale korting!

 

cursus game design

HBO Game Design Cursus

Een goede game is veel meer dan een spelletje. Een goed doordachte game biedt belevingen en ervaringen en weet spelers urenlang geboeid te houden. Maar wat is nu het geheim achter zo’n succesvolle game?

De cursus HBO Game design leert je over ontwerpprocessen en het ontwerpen van belevingen en ervaringen. Welke invloed hebben de ontworpen spelonderdelen op de uiteindelijke gebruikerservaring? Hoe maak je een game spannend? En verslavend? Het komt allemaal aan bod in deze opleiding. Na afronding ben je in staat om met goed doordachte game-ideeën de grondslag te leggen voor succesvolle games.

De opleiding is zeer praktijkgericht. Je doet niet alleen de benodigde kennis op, maar past deze meteen toe in verschillende uitdagende opdrachten. Zo bouw je je skills stap voor stap verder uit.

Duidelijke uitleg van Affinity Designer! Ik heb in deze cursus veel handige tips gekregen. Nu kan ik lekker aan de slag met het maken van vectortekeningen, zonder dat ik veel tijd kwijt ben om alle functies zelf uit te moet vinden.

Inhoud van de HBO Game design cursus

De cursus bestaat uit twee delen. In het eerste deel leer je ontwerpkeuzes maken die leiden tot de gewenste spelervaring bij de gebruiker. Ook leer je deze keuzes onderbouwen. Daarbij is onder andere aandacht voor spelmechanieken, gebruiksvriendelijkheid, interactie tussen speler en spelmechanieken, verschillende spelervaringen en spelerstypen.

In het tweede deel wordt dit concreet gemaakt. Je stelt een game concept op in een helder gestructureerd game design document (GDD). Daarbij maak je  gebruik van bestaande game design-raamwerken Je doet verslag van de verschillende onderdelen in het game design document en kunt gemaakte designkeuzes onderbouwen.

  Associate Degree Media Design

  Wil je aan de slag in de mediavormgeving? Of werk je al als mediavormgever en ben je toe aan de volgende stap in je carrière, maar mis je nog bepaalde kennis en vaardigheden? Met de Associate degree (Ad) Media design, een tweejarige en sterk praktijkgerichte opleiding, breng je je kennis in korte tijd op een hoger niveau.

  De vraag naar professionals op het gebied van digitale communicatie is groot. Mensen met technische kennis, creatieve ideeën en de juiste vaardigheden om deze te vertalen naar bijvoorbeeld een strakke website, opvallende banner of flitsende animatie zijn zeer gewild op de arbeidsmarkt. Nieuwe technologieën en ontwerpmethoden, de groei van mobiel internetgebruik en social media vragen om ontwerpers die onderzoeken, bedenken, verbeelden en betekenisvolle (interactieve) communicatieproducten maken vanuit de wensen, behoeften en eigenschappen van gebruikers.

  Tijdens de Associate degree Media design leer je alles over het mensgerichte ontwerpproces en de opleiding biedt je alle kennis en vaardigheden voor een mooie carrière in de mediavormgeving. Je wordt opgeleid voor dynamische functies als webdesigner, vormgever of interactieontwerper. De opleiding is sterk praktijkgericht. Je doet niet alleen theoretische kennis op, maar past deze meteen toe tijdens de praktijkopdrachten en de stage.

   0 reacties

   Een reactie versturen

   Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.