Awin

Opleiding Virtual Assistant 

Opleider: Laudius
Klik hier voor de speciale korting!

 

opleiding virtueel assistent

Virtual Assistant

Als je als virtual assistant aan de slag gaat, bepaal je zelf waar er gewerkt wordt. Meer dan een laptop en goede WiFi-verbinding heb je namelijk niet nodig. Dát zijn jouw belangrijkste tools om uit te blinken in je nieuwe carrière als virtual assistant, oftewel VA.

Met het diploma Virtual Assistant op zak heb jij de kennis in huis om te zorgen voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering van je cliënten. Je vervult de rol van persoonlijk assistent op afstand, waarbij je een grotere efficiëntie in het bedrijf van je klant bevordert. Bovendien fungeer je als gelijkwaardige sparringpartner voor opdrachtgevers. Je werkt dan wel op afstand, toch weet je moeiteloos verbindingen tot stand te brengen.

Van allrounder tot specialist 

Hoewel je via deze online studie wordt opgeleid tot allround assistent, leent het vak zich ook uitstekend voor specialisaties. Vooral als je een grote kennis of interesse binnen een bepaald vakgebied hebt. Denk bijvoorbeeld aan management support, websupport, social media & marketing support, financieel support, IT-support, human resources support, enzovoorts.

  Als VA ben je je eigen baas

  Als virtueel assistent heb je de mogelijkheid om als zelfstandige te werken waar, wanneer en met wie je wilt. Je hebt de vrijheid om zelf keuzes te maken, waardoor je de regie volledig in eigen hand houdt. Het vak biedt uitdagingen en daardoor de mogelijkheid om je te ontwikkelen op het gebied waar jouw interesses liggen. Hierdoor kun je met energie en passie ondernemers en organisaties helpen om te groeien en te focussen.

  Voordelen voor bedrijven

  Niet alleen voor jou als virtual assistant heeft het beroep veel aantrekkelijke kenmerken, ook ondernemers die je inhuren hebben vele voordelen bij de samenwerking met een assistent op afstand. Een virtual assistant is flexibel inzetbaar en zorgt voor rust, structuur en overzicht.

  Ook heeft een virtual assistant wellicht kennis in huis die de ondernemer mist, waardoor deze zich kan focussen op zijn core business. Een zelfstandig virtual assistant geeft geen financieel risico, omdat er geen dienstverband is. Je neemt ondernemers en organisaties werk uit handen op de momenten dat dit echt nodig is!

  Inhoud programma:

  De term virtual assistant is nogal breed. In deze opleiding leer je in acht modules wat het vak inhoudt. Na afronding van deze online studie kun je je vestigen als zelfstandig ondernemer en weet je waar je kracht ligt.

  De modules zijn als volgt opgebouwd:

  • Module 1 – Werken als virtual assistant
   De eerste module zoomt in op de ontwikkeling van het vak door de jaren heen. Naast alle voordelen op een rij komt het vak als allrounder voorbij, maar ook de verschillende specialisaties. Je ontdekt waar je kracht ligt en wat je nodig hebt voor je werkplek. 
  • Module 2 – Werken op afstand, hoe doe je dat?
   Module 2 behandelt het inwerken en de productiviteit op afstand. Ook komt het werken met verschillende tools (onder andere online vergaderen, social media beheer, e-mail marketing, projectmanagement, en nog veel meer) en programma’s aan de orde. Je leert over agendabeheer, mailbeheer en het structureren ervan. 
  • Module 3 –  De veelzijdigheid van de VA
   Competenties, kennis, vaardigheden,  persoonlijke kwaliteiten, gedrag, houding en eigenschappen van ondernemers vormen de rode draad in module 3. Tevens is er aandacht voor succesvol en online communiceren en het ontwikkelen van je organisatietalent. 
  • Module 4 – De basis voor jouw succes 
   Hoe leg je de basis voor jouw succes met focus? In Module 4 leer je wat jou uniek maakt. Ook leer je je ideale klant kennen. En niet onbelangrijk: hoe zorg je voor je werkgeluk. Tevens leer je hoe je kunt blijven werken aan je persoonlijke ontwikkeling. 
  • Module 5 – Ontwikkel jezelf als succesvol zelfstandig ondernemer 
   In module 5 wordt het zelfstandig ondernemerschap uitgebreid beschreven. En wat de kenmerken en vaardigheden van een goede zelfstandig ondernemer zijn. Je leert onder meer over de balans tussen werk en privé, flexibele uren en hoe je  meer inkomen genereert. Verder is er ruim aandacht voor het ondernemingsplan, marketing, tarieven, inschrijven bij de Kamer van Koophandel, rechtsvormen (zowel in Nederland als België), het voeren van je eigen administratie, belastingen, aftrekposten, verzekeringen, financiën en investeringen. 
  • Module 6 – Personal branding en huisstijl 
   In deze module leer je hoe jij je op een originele manier kunt onderscheiden van je virtuele concurrenten. Wat is er nodig voor een perfecte personal branding en huisstijl? En hoe haal je klanten binnen met een pakkende elevator pitch? 
  • Module 7 – Opdrachten binnenhalen en jezelf verkopen 
   In deze module leer je hoe jij je (online) marketingplan verder vorm kunt geven. Je leert hoe je als virtual assistant optimaal gebruik kunt maken van diverse sociale media. Omdat je als virtual assistant online diensten aanbiedt, moet jouw website uiteraard uitstralen dat jij de allerbeste in je vak bent. Je leert hoe je een originele en onderscheidende website neerzet. Ook word uitgebreid aandacht besteed aan het opbouwen van e-mailinglijsten, blogs, vlogs en (online) netwerken,  
  • Module 8 – Een mooie toekomst als virtual assistant 
   In deze module leer je hoe jij je als Virtual Assistant kunt blijven ontwikkelen en ervoor zorgt dat je ook in de toekomst jouw concurrenten altijd een stap voor blijft!

  0 reacties

  Een reactie versturen

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.